IT Вакансії

Безкоштовне IT-навчання на IT Recruiter QALight

В IT сфері розглядати кандидатів тільки з відгуків на Job сайтах недостатньо. Якщо кандидату цікава пропозиція та він відкритий до пошуку нової роботи — починається процес проведення співбесіди. Створення команди та утримання профі — завдання №1 для будь-якого успішного бізнесу. Особливо це talent acquisition specialist актуально для сфери IT, де пул фахівців середньої та вище рівня дуже обмежений. Для тих, хто дочитав до кінця — ділимося топом із трьох книг, які допоможуть рекрутеру прокачатися у пошуку та відборі.

Soft та hard skills IT-рекрутера

Також ви дізнаєтеся, як і де шукати ідеальних кандидатів, навчитеся продавати їм вакансії та прокачаєте soft skills. Після завершення курсу ви оволодієте навичками роботи з будь-якою IT-вакансією, зможете впевнено знаходити фахівців, проводити співбесіди та виявляти важливі навички у претендентів. Крім того, ви ознайомитеся з основами IT-сфери, діяльністю компаній та структурою IT-команд. Ви також розберетесь в мовах програмування і зможете ефективно спілкуватися з розробниками. По завершенні курсу ви отримаєте сертифікат про володіння необхідними для працевлаштування знаннями. Правда у тому, що не існує жодного оптимального списку питань.

Які основні обовʼязки IT-рекрутера?

  • Також без базових технічних знань рекрутеру важко зрозуміти, якого спеціаліста він/вона взагалі шукає.
  • Насправді не зовсім так, на ринку ІТ багато відгуків, якщо ми говоримо про програмістів, але ніхто не розповідає про те, що з 1000 відгуків, лише 20% реально релевантні.
  • Але, якщо рекрутер готовий знайти час і, головне, проявити ініціативу для реалізації нових рекрутингових цілей, це може бути для нього тільки позитивним моментом.
  • Схожа — коли мова йде про вхід у професію, відмінна — коли про все решта.
  • Завдання рекрутера полягає у пошуку талановитих кандидатів та підбору їх для компанії.
  • У більшості випадків вона триває від тридцяти до шістдесяти хвилин.
  • Так, наприклад, IT-рекрутери часто світчаться в HR, People Partner або інший напрямок роботи зі співробітниками.

Ми використовуємо файли cookie, щоб покращити ваш досвід роботи з сайтом. Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з використанням файлів cookie відповідно до Privacy Policy. Згідно з дослідженням Linkedin, здебільшого it recruiter — це випускники факультетів психології, бізнесу, маркетингу та соціології. Такий фахівець не зобов’язаний мати практичний технічний досвід, але має добре орієнтуватися в головних поняттях, параметрах і критеріях позиції. HR-менеджери беруть на себе відповідальність з усіх аспектів роботи з кадрами – від процесу найму й адаптації до подальшого розвитку команди.

Огляд спеціальності. Хто такі iT-рекрутер та HR?

Вони допомагають залучити широку аудиторію кандидатів і знайти найкращих співробітників. Я потрапила в рекрутинг без курсів, знань чи будь-якого досвіду. Окрім цього можна звернутися до кар’єрних консультантів скласти резюме та план пошуку роботи.

Топ-5 корисних навичок для IT-рекрутера:

В мене відсутній успішний досвід співпраці з агенціями у ролі кандидата, зазвичай якісь проблеми, які описав раніше. Є майстри з ремонту, які розміщують об’яви на дошках в інтернеті й мають клієнтів. Структуруєте свої знання у IT-сфері, прокачаєте навички, опануєте нові інструменти пошуку цінних фахівців. Брати собі невеликі фріланс-замовлення, та пізнавати сферу «руками». У свій час я навчалась на курсах по HR&Recruiting «ITHunt» у Харкові. Можу сказати, що курси дали мені гарний старт, але, звичайно, на практиці я отримала більше.

Проведемо показове hr-iнтерв’ю з технічним спеціалістом, а також технічний фахівець відповість на всі ваші запитання і поділиться поглядом кандидата на процес рекрутингу. Уміння опанувати себе й залишатися професіоналом у будь-якій ситуації — ще один must have skill для технічного рекрутера. Як і всі люди, айтішники бувають різними — і в мить, коли ви пишете з приводу потенційної співпраці, людина може просто бути не в доброму гуморі. Щоб не поповнити кейси профільних розмов історіями про непрофесіоналізм рекрутерів вашої компанії, варто зважувати свої слова й бути максимально коректною людиною в будь-якій ситуації. Рекрутери проходять зростання рівнями від Trainee до Senior’а, як і всі IT-фахівці. Немає середньої думки на ринку, що потрібно знати для кожного IT-грейду.

Проте, враховуючи попит на рекрутерів, компанії готові брати на стажування недосвідчених (але закінчених) ІТ-рекрутерів, щоб дати їм практичні навички. Рекрутер повинен виконати одне завдання, залежно від бази даних, яку створює відділ кадрів компанії. Це щоб вибрати найкращого кандидата на ринку та з купи заявок, які вони отримують.

Хто такий IT-рекрутер

Після завершення курсу ви матимете можливість пройти стажування та знайти роботу в IT-компаніях, рекрутингових агентствах або стати фрилансером. Рекрутер, усупереч поширеному стереотипу, не має будь-що продати вакансію. Скоріше йдеться про гнучкість, можливість зіставляти цілі й інтереси компанії із вміннями і бажаннями кандидата.

Він регулярно спілкується з менеджером, який наймає, проводить технічні пре-скринінги, аналізує навички кандидатів та їхню відповідність вимогам замовника. Зрозуміння різниці між рекрутером і HR-менеджером допоможе вам зробити виправданий вибір для вашої організації. Однак, важливо уникати поширених помилок при виборі між цими професіями. Після того, як портрет кандидата сформований, рекрутер розпочинає пошук кандидатів.

Якби професія рекрутера мала попит серед наших предків, у спадок нам дістався б афоризм на кшталт «Моя хата скраю — першим кандидата стрічаю». На курсі IT Recruiter Ви отримаєте розуміння особливостей підбору та найму співробітників у сфері інформаційних технологій. ІТ-рекрутер – це спеціаліст, який знаходить крутих затребуваних IT-кандидатів.

Це одна з причин, чому ми маємо таку слабку культуру рекрутингу. Справити позитивне перше враження про компанію загалом і про вас зокрема допоможуть базова грамотність і розуміння принципів ведення ділового листування. Швидше за все, кострубате повідомлення із надміром канцеляризмів і кліше вкриється пилом і лишиться непрочитаним. «Дружні колективи» і «перспективні проєкти» облишмо на звалищах історії. Текст стане у пригоді як власникам компаній, які роздумують про доцільність рекрутингу, так і фахівцям, які безпосередньо займаються пошуком та наймом персоналу.

Мета рекрутера — знайти працівника, який відповідає потребам компанії й задовольняє всіх зацікавлених сторін. Hire 1 — це інноваційна мережа для незалежних рекрутерів, роботодавців і HR агентств.Наша головна мета – зробити процес підбору персоналу простим і ефективним для кожної людини. Так само, як швидко змінюється ІТ-ринок, так само швидко змінюються методи, практики та вимоги до процесу рекрутингу в ІТ.

Хто такий IT-рекрутер

Також потрібно любити спілкування і бути грамотним та обізнаним у тій сфері своєї діяльності. Проаналізувавши всі ці фактори, задача рекрутера зрозуміти, чи є match між компанією та кандидатом та надати чесний фідбек, як першій, так і другій стороні. Звісно останнє слово за кандидатом та хайрінг менеджером, але наша відповідальність — озвучити можливі ризики. IT-рекрутер — це фахівець з наймання технічних фахівців в IT.

Це означає, що потрібно постійно вдосконалювати свої навички всіма можливими способами. І останнє, але не менш важливе – вміння ефективно слухати. Ця кваліфікація може підпадати під категорію “вміння працювати з людьми”, але ми вважаємо, що вона заслуговує на окремий розділ. Тому що ефективна комунікація не може покладатися лише на те, що ви говорите; вона також повинна покладатися на те, наскільки ви сприйнятливі. Нижче ми перерахували деякі важливі елементи, які допоможуть вам краще зрозуміти, що потрібно для досягнення успіху в цій ролі.

Іноді здається, що для IT-рекрутера команди і компанії – це пазли, а люди – їхні фрагменти. Хороша новина полягає в тому, що не має особливого значення, якою була ваша спеціальність. Якщо у вас є диплом про вищу освіту, роботодавці будуть ставитися до вас прихильно. Звичайно, технічна спеціальність або курсова робота, пов’язана з ІТ, буде корисною, але це не є абсолютною необхідністю.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

Để lại một bình luận

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *